Top

Zadelpasservice

Consult
Als gediplomeerd zadelpasser streven we naar een drie-eenheid van paard-zadel-ruiter waarbij het welzijn en prestaties naar een zo hoog mogelijk niveau getild kunnen worden. Zadelconsulent Jacqueline Verlaan / Angela Verwijs beoordeelt bij een consult zowel het paard als de ruiter. Zo krijgt ze een beeld van het niveau, de intensiviteit en op welke manier er met het paard getraind wordt.
Bij het paard kijkt ze naar punten als bespiering, ongelijkheid in de schouders en de ligging van de schoft. Het exterieur van het paard wordt beoordeeld op een vlakke bodem. De beweging van het paard wordt in stap en draf gecontroleerd op eventuele onregelmatigheden. De Zadelconsulent kijkt of het zadel wel in balans ligt op de rug van het paard. Daarna beoordeelt ze wat de invloed is van het ruitergewicht en verschillende bewegingen van het paard. Elke ruiter heeft een andere houding en zit. De Zadelconsulent geeft niet alleen advies omtrent passende zadels. Als het nodig is verwijst ze haar klanten ook door naar een osteopaat, dierenarts of sportmasseuse. 

Veiligheid voorop
Tijdens een consult proberen we de veiligheid van zowel mens als paard zoveel mogelijk waarborgen. In dat kader verwacht de Zadelconsulent het volgende:

  • De locatie van het consult zal vrij moeten zijn van eventuele zaken welke onveilige situaties kunnen opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landbouwwerktuigen met uitstekende delen, enz.

  • Tevens vragen we of de ruiter tijdens het rijden een cap wil dragen.

  • Het is wenselijk te beschikken over een vlakke, harde bodem en voor het gereden deel zal er de beschikking moeten zijn over een bak, paddock of weide.

  • Indien een consult plaats zal vinden in avonduren in de herfst/winter is een goed verlichte locatie van belang.